Kirpputorit ovat mainioita paikkoja. Jo ideana ne ovat loistavia; kierrättää käytettyä tavaraa. Ja tämähän ei ole vain loppuunkulutettua roinaa, vaan kirppareilta löytyy hyväkuntoista, jopa käyttämätöntä tavaraa sekä laatumerkkejä. En itse allekirjoita jatkuvan uuden ostamisen perään, vaan pidän väreistä ja vanhasta. Pidän erilaisesta mitä esimerkiksi nykyään sisustustyyleissä suositaan.

Kiertelen kirppareita aina kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Hypistelen vaatteita, kumartelen alahyllyille ja kurkottelen ylähyllyille. Tänään saaliina oli espritin t-paita eurolla ja espritin pitkähihainen paita kahdella eurolla. Molemmat hyvässä kunnossa ja pesukoneen jälkeen täysin käyttövalmiina itselle. Maksaessani löytöjäni, huomasin läheisen hyllyn yläosassa suuren pehmolelusiilin. Siellä se möllötti hymy siilinkasvoillaan. Ihastuin siihen heti ja ajattelin, että siili sopisi täydellisesti saunakamariin maalle. En kuitenkaan ostanut siiliä, mutta kotiin päästyäni tuli tunne, että se on haettava pois sieltä hyllyltä ennen kuin joku muu nappaa sen mukaansa. Kävelin rivakoin askelin takaisin kirppikselle ja suureksi helpotuksekseni jättisiili oli vielä samassa paikassa. Otin sen hyllyltä käsiin ja katsoin lappua, joka oli kiinnitetty siiliin neulalla. Siinä luki: "Pehmopullerosiili 6 €". Myyjä alkoi nauraa iloisesti, kun vein siilin tiskille! Mutta olisittepa nähneet ihmisten ilmeet, kun taivalsin läpi Tampereen keskustan jättisiili kainalossa. Pehmopullero kun ei mahtunut laukkuun. Joten, jos jossain lehdessä lukee, että nainen käveli jättikokoinen siili kainalossa Tampereella, se olin vain minä! :D

********

Olen ilmeisesti aikuistumassa ja muuttumassa myös sisäisesti naiseksi. Kävelin kotiin ja matkalla katselin H&M:n isoa mainosta kadun varrella. Siinä mainostettiin bikinejä ja kuvassa käveli rannalla kaksi naispuoleista ihmistä pikkubikineissään. Lähempänä mainosta huomasin, että nämä kauniimman sukupuolen edustajathan ovat vasta tyttöjä. Lapsenkasvoisia, vartaloltaan hoikkia kuin pajunvitsat. Silloin tunsin ensimmäistä kertaa elämässäni, että olen aikuisempi ja vanhempi kuin nuo kuvassa hymyilevät mallit. Aiemmin olen nähnyt kuvissa naisia ja pitänyt itseäni keskenkasvuisena heihin verrattuna. Vau, olen nainen enkä enää kaipaa hetkeäkään nuorempaa olemusta! On hienoa tehdä havaintoja elämästä. Elämä on varsin hienoa asia.