Tein lumiukon. Tai lumiakka siitä tuli. Pakkasta aste, joten lumiakka jäi kooltaan pieneksi. Muotoilin sille hameen, jonka alareunaa koristaa hiekkamuruset.  Kaulakoru kaulaan hevosen heinistä ja kuusenoksista hiukset. Lumiakka muistuttaa viidakkonaista tai luolanaisen ja prinsessan risteytystä. Lumiakka seisoo nyt pihalla katsellen lumista maisemaa. :)

********

Löysin kaapin kätköistä muutaman lumeen liittyvän aforismin, jotka sopivat tähän talveen:

"Talvi tulee, mutta ei tuo tullessaan niinkuin Keski-Euroopassa sumuja ja kolkkoja sateita, se tulee selkeänä, pirteänä, virkistävänä, ei vihollisena, pikemmin hyvänä liittolaisena. ... Niin rakas on meille talvi, sen komeat revontulet, sen valkeat hanget, sen kilisevät kulkuset, sen liukkaat sukset, sen hauska kotielämä, että jokainen Pohjolan lapsi etelässä mielellään vaihtaisi tuon ikuisen kesän yhteen kouralliseen lunta."

*Sakari Topelius*

"Maalla, kesäasunnolla, varsinkin talviöinä, kun yllä kaartuu kirkas tähtitaivas, joudun kosmisen huimauksen valtaan. Taivaalta valuu huminaa, joka tuntuu iholla, vaikka korva ei sitä tavoita."

*Pentti Holappa*

"Talven keskellä oivalsin vihdoin, että sisälläni oli ikuinen kesä."

*Albert Camus*

"Luonto ei tunne mitään armoa. Luonto sanoo: "Aion sataa lunta. Jos olet bikineissä ilman lumikenkiä, ankeaa. Lumisade tulee kuitenkin."

*Maya Angelou*

"Luonto valitsi välineekseen maanjäristyksen tai salamoinnin, myrskyisät kaatosateet tai jäytävän sateen repiäkseen rikki ja hajottaakseen, mutta lempeät lumikukkaset putoavat äänettömästi läpi lukemattomien vuosisatojen."

*John Muir*

"Luonto on täynnä neroutta ... niin ettei yksikään lumihiutale vältä sen muovailevaa kättä."

*Henry David Thoreau*

Ja sanoihan Nalle Puh myös seuraavasti:

"Lunta sataa edelleen. Ja on kylmä. Mutta maanjäristyksiä ei kuitenkaan viime aikoina ole ollut."

Nauttikaa lumesta! :)