Sain tänään puhelun, joka eteni seuraavasti:

Soittaja *iloisen pirteällä miesäänellä*: Hyvää aamupäivää! Täällä soittelee x x, onko millainen hetki pieneen jutteluun?

Minä: Terve, ei tässä paha tilanne. Hetki on aikaa.

Soittaja: Me tarjoamme sinulle pörssiekosähköä. Teille se tietää sitä, että tämän hetkinen sähkölaskunne hinta putoaa 8 %, mutta huomioikaa pörssisidonnaisuus, joten sähkön hinta muuttuu jatkuvasti suunnasta toiseen. Teille tämä ei muutos ei aiheuta vaivaa sillä me hoidamme kaikki vaihdoksen paperityöt puolestanne.

Minä: Joo-o, aha.

Soittaja: Ekosähköhän koostuu tuuli-ja vesivoimasta. Miltäs tuntuu? Vaihdetaanko teille uusi sähköntoimittaja? Asiahan on varmaan selvä, kun sähkönne hinta alenee, vai mitä?

Minä: Tuota, tällä kertaa en valitettavasti vaihda. Olen ihan tyytyväinen tämänhetkiseen sähkön toimittajaan ja sen palveluun.

Soittaja *miesääni kiristyy*: Just *naureskelee hehee*. Eihän se siitä miksikään muutu, sähköä tulisi teille edelleen pistorasiasta kuten ennenkin.

Minä *hermot kiristyy*: En nyt kuitenkaan vaihda tällä kertaa.

Soittaja: Teille ei siis kelpaa 15 %:n alennus sähköön? (Huom! Luku muuttui alkuperäisestä 8 %:sta) Kummallista.

Minä: En edelleenkään aio tällä kertaa vaihtaa.

Soittaja: Selvä *tuut tuut tuut tuut tuut*

Puhelu loppui.

********

Puhelinmyyjissä on ihmisiä moneen junaan kuten ihmisiä on muutenkin. Ja osa jää vielä asemallekin. Ihmettelen kuitenkin mikä oletus joillain myyjillä on, että puhelun kohde automaattisesti olisi kiinnostunut hankkimaan heidän tarjoaman palvelun. Ja jos ei hanki, alkaa uhmaikäinen kiukuttelu tai puhelun katkaiseminen. Kerran puhuin kalaöljykapselikauppiaan kanssa. Olin bussissa matkalla Jyväskylään, kun mieshenkilö viihdytti minua pitkällä kalaöljykapselipuhelullaan. Alussa ääni oli peipposen pirteä viserrys muuttuen loppua kohden kireäksi talviunilta heränneen karhun murinaksi. Sain kuulla viiden minuutin esitelmän kalaöljykapselien terveyshyödyistä ja toisen viiden minuutin esitelmän heidän tarjoamasta supertarjouksesta, jossa kaupanpäälle tulisi vielä upea teos terveydelle hyödyllisistä luonnonantimista (ja totuushan on se, että nuo "upeat teokset" ovat yleensä kymmensivuisia taskukokoisia vihkoja, jotka ovat täynnä tietyn mainostajan mainoksia ja turhanpäiväistä plaaplaata). Kerroin, etten ole kiinnostunut tällä kertaa kapseleista, koska käytän kalanmaksaöljyä nestemuodossa. Siitäkös myyjä suuttui! On se nyt kumma, kun teitä ei terveys kiinnosta! Miksi hanaat vastaan? Mikä tässä nyt mättää? Kerroinko jotain epäselvästi? Yritin kiittää tiedoista, mutta myyjä ei antanut periksi. Ettekö ymmärrä terveyden päälle?! Miksi et halua tilata? Siinä vaiheessa teki mieli sanoa, että prkleen tonttu, tiedän terveydestä varmasti enemmän kuin sinä ja sukusi yhteensä, mutta silloin minä lopetin puhelun toivottamalla hyvää päivänjatkoa. Että näin.

Mutta onneksi puhelinmyyjissä suuri osa on vielä mukavia ja omaavat asiakasta kunnioittavan otteen.

Tänään ajattelin positiivisesti. Verenpaineeni kohosi ekosähkömyyjän puhelun seurauksena, mutta se tuli tarpeeseen. Viime aikoina mittauksissa verenpaineeni kun on ollut todella alhainen aiheuttaen huimausta. Näin asioiden on varmasti tarkoitettu tapahtuvan! :D

********

Kevät etenee ja välillä ottaa takapakkia. Kaupungissa olen välillä meinannut tukehtua katupölyyn ja maalla nauttinut ihanista kevätäänistä ja luonnon heräämisestä uuteen kasvukauteen. Tässä muutama kuva lenkkipoluilta.